Edelläkävijöiden esimerkeistä on hyvä oppia ja ottaa mallia. Vaikutteita tulee haalittua itselleen niin tietoisesti kuin alitajuntaisestikin, mutta niiden ei saisi antaa muuttaa itseään liikaa. Itse koen, että ottamani vaikutteet ovat rikastuttaneet elämääni. Ainakin suurimmalta osin.

Trendsetterit ovat edelläkävijöitä, joiden vaikutuksesta mielenkiintoisimmatkin hullutukset päätyvät tavallisten tallaajien arkeen. Itsekin olen hurahtanut kerta toisensa jälkeen useampaankin hullutukseen. Taidan kuitenkin itse olla vasta jonkinlainen toisen asteen seuraaja, sillä lähden näihin hullutuksiin mukaan vasta, kun ensimmäisen asteen seuraajat ovat jo hehkuttaneet kokeiluita toimiviksi.

Useampia vuosia sitten kaikki omat kokeiluni olivat peräisin blogeista. Seurasin aktiivisen fanaattisesti kymmenestä kahteenkymmeneen blogia, yritin kopioida muotivillityksiä vaatteista hiuksiin. Näin jälkikäteen on hauska muistella aikaa, kun ajatteli, että oikea elämä olisi sellaista. Tuli kuitenkin huomattua, että kun seuraa toisen ihmisen tyyliä elää ja pukeutua, siitä ottaa helposti huomaamattaankin vaikutteita.


Tässä muutamia vaikutteiden alaisena haalittuja ostoksia. Kuvassa muunmuassa huulilakkaa, meikkimunia- ja siveltimiä sekä kosteuttava virkistyssuihke. Että semmoisia.

Nykyään vaikutteita on helppo saada ja hakea esimerkiksi Instagramin kautta, mutta omalla kohdallani vahvimmat vaikutteet tulevat nykyään Facebookin kauneus- ja sisustusryhmistä. Kun katselee päivästä toiseen kauniita kuvia valkoisista kodeista, huomaa pikku hiljaa haalivansa itsekin tummalle sohvalle valkoisia vilttejä ja koristetyynyjä. Kun useampi ihminen laittaa kuvan metallisesta koristetalosta, päätyy jotenkin mystisesti itsekin  ostoksille, vaikka samalla tiedostaa, että tämä tulee olemaan turhin ostoksesi jo valmiiksi täyteen sisustettuun pikku kaksioosi.

Mutta suurin muutos itsessäni on tapahtunut erilaisiin kauneusryhmiin liittyessäni. Olen meikannut useita vuosia samalla tavalla ja samoilla tuotteilla. Pukeutumiseeni vaikuttaa mukavuuden ja hyvän istuvuuden lisäksi työpaikkani vaatekaupassa, jonka tarjontaan verhoan itseni päivästä toiseen. Mutta pakkohan sitä on kokeilla, kun joku kehuu, että maissitärkkelyksellä voi korvata irtopuuterin! Millainen säästö se onkaan, kun viidentoista euron pikkuruisen purkin voi korvata kaksi euroa maksavalla elintarvikkeella! Ensin naurattaa ja epäilyttää, hetken hehkutuksen jälkeen se alkaa kiinnostaa, ja kun kaksikymmentä ihmistä kertoo sen toimivan, eivätkä vielä ole saaneet kokeilustaan ruttoa, suuntaa tämäkin tyttö maissitärkkelysostoksille lähikauppaan.


Irtopuuterin korvaava maissitärkkelys on kokeilemisen arvoinen! Helpoiten levitys sujuu kostealla meikkisienellä naamaan töpöteltynä, ja ylimääräisen tärkkelyksen voi vain pyyhkäistä puuterihuiskulla pois. Kun on halpaa, ei tuhlaaminen tunnu niin pahalta.

En ole koskaan käyttänyt huulipunaa, mutta nykyään arkilaukkuni pohjalla kulkee kirkkaan-, vaalean- ja viininpunaiset huultenrajauskynät sekä huulipunat! Tekoripset näyttävät ihmisten silmissä repsottavilta katuharjoilta, mutta hupsista, tilasin juuri nettikaupasta neljät irtoripset ja viidennetkin ovat vielä tulossa. Luomiväriä en ole käyttänyt yläasteen sinisten luomivärikokeiluiden jälkeen, mutta nyt meikkipöydälläni on kolme luomiväripalettia, laatikostossa kaksi lisää. Ja kyllä, näillä meikkaus kuuluu arkimeikkiini. Meikkivoiteet ja peitevoiteet olen aina levittänyt sormilla, mutta nyt minulla on kaksi purkillista erilaisia meikkisiveltimiä ja pieni tynnyrillinen meikkisieniä… Pelkästään tästä voi jo päätellä, että rahaa on kulunut ryhmään liittymisen jälkeen roimasti.

En ole pukeutumisessakaan säästynyt vaikutteilta. Choker-korut ovat hiipineet koruvarastooni, vaikka edelleenkin koen niiden näyttävän koirien kaulapannoilta. Nahkatennarit näyttivät mielestäni sämpylöiltä, joihin on mahdollisesti laitettu muutama raita, mutta kappas kummaa, mitä jaloistani löytyykään jokainen työpäivä ja aina säiden salliessa. Ikiomat ja niin ihanat valkoiset nahkatennarit vihreillä yksityiskohdilla.  Neulemekkoja käyttävät yleensä vain mummot ja tarhatädit. Mutta jotenkin kummasti nykyään ei tunnu edes pahalta pukeutua villaiseen neulemekkooni, jossa on iso vesiputous-kaulus ja joka lämmittää kylmällä niin ihanasti!

Vaikutteiden ottamisessa, tahallaan tai alitajuntaisesti, ei ole sinällään mitään väärää. Mutta jos muuttuu ihmisenä aivan joksikin toiseksi, on menty askel liian pitkälle. Vaikka vaikutteita on tullut itsellä haalittua useita, olen edelleen oma itseni, ja tarkoituksena olisi sellaisena pysyä. Esimerkkien ja mallien tulee rikastuttaa omaa elämää, ei muuttaa sitä aivan täysin.