Ilari Heinäaho unelmoi lapsesta asti moottoripyörästä. Nyt, 35-vuotiaana, hän kiitää maanteitä 1600-kuutioisella Harley Davidsonillaan. 

Ilari Heinäaho

”Isäni harrasti moottoripyöräilyä ja hänen kisamatkallaan kuulin ensimmäistä kertaa nelitahtimoottorin soundin. Olin silloin 5-vuotias ja silloin syntyi unelma omasta moottoripyörästä”, Ilari kertoo. Ilari alkoi kuitenkin ajaa vasta 9-vuotiaana 80-kuutioisella Suzuki-moottoripyörällä. Sillä hän ajeli jääradalla. Ilari näki ensimmäistä kertaa Harley Davidsonin Jyväskylässä ja päätti siltä istumalta, että jonain päivänä hänellä on oma Harley.

Ensimmäisen oman Harleynsa Ilari osti käytettynä parikymppisenä. Ensimmäinen Harley oli vuosimallia -73 ja se vaihtui pian uudempaan.

Nuoren miehen taloudellinen tilanne kuitenkin kiristyi opiskelun myötä niin, että Ilarin piti luopua moottoripyörästään.

Yli kymmeneen vuoteen Ilari ei ostanut itselleen uutta moottoripyörää, mutta kaipuu ajamaan säilyi väkevänä.

Vuonna 2013 Ilari oli vihdoin siinä pisteessä, että sai ostettua itselleen unelmiensa pyörän, vuoden 2011 Harley Davidson Cross bonesin. ”Jo pelkkä koeajo tuntui uskomattoman hienolta. Moottoripyöräilyssä viehättää vauhdin lisäksi vapauden tunne. Kun matalavireinen moottori jylisee allani, tunnen olevani osa ympäröivää maisemaa. Se on ihan toista kuin tyytyä vain katselemaan sitä auton ikkunasta. Työpäivä kevenee huomattavasti, kun työmatkat taittaa moottoripyörällä.”

Unelmasta todeksi from Taajuus Metropolia on Vimeo.