Euroviisujen Suomen edustaja ratkeaa lauantaina 7.3.2020. Mikko Ahola tapasi viisufanin ja ei-viisufanin ja he pohtivat Suomen oman esikarsinnan Uuden Musiikin Kilpailun asetelmia sekä Suomen mahdollisuuksia itse Euroviisuissa.

Uuden Musiikin Kilpailu järjestetään Tampereen Tohlopissa Mediapoliksen Factory-hallissa lauantaina 7.3.2020. Suora lähetys esitetään televisiossa Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä radiossa Radio Suomen ja Yle X3M:in taajuuksilla.

Kahden vuoden tauon jälkeen Yle on tuonut avoimen kilpailun takaisin viisukarsintoihin.

Yksi kuudesta kilpailijasta voittaa itselleen edustuspaikan Rotterdamin Eurovision laulukilpailussa toukokuussa. Voittaja valikoituu katsojien ja kansainvälisen raadin yhteistuloksen perusteella. Kilpailijat ja biisit esiintymisjärjestyksessä ovat:

1. Catharina Zühlke: Eternity

2. Erika Vikman: Cicciolina

3. Aksel Kankaanranta: Looking Back

4. F3M: Bananas

5. Sansa: Lover View

6. Tika: I Let My Heart Break

Otso Reijosella (vas.) ja Olli Tammisella on selkeät voittajasuosikit UMK:ssa

Viisufani Olli Tamminen sekä ei-viisufani Otso Reijonen istahtavat aamuiseen Helsinkiin jakamaan ajatuksiaan UMK:sta. Keskustelua käydään niin kilpailukappaleiden yleisestä tasosta kuin Suomen menestysmahdollisuuksista itse kansainvälisessä kilpailussa.

Mitä he odottavat tulevalta finaalilähetykseltä? Molemmat ovat löytäneet kattauksesta suosikkibiisinsä. Onko oma suosikki kuitenkaan se oikea edustuskappale? Entä miten miehet uskovat tulosten lopulta muotoutuvan?