Yleisurheilun MM-kisat Moskovassa. Juoksija merten takaa on juuri voittanut kultamitalin. Suomalaisen tv-yhtiön haastattelussa hän kiittää englanniksi perhettään ja Jumalaansa ylisanoin. Toimittajan kääntäessä haastattelun suomeksi käännös lyhenee juuri yhden sanan verran. Eihän sitä nyt sovi sekoittaa urheilua ja uskontoa, sillä eiväthän uskonnot enää näy Suomessa.

Hautausmaa

Kouluissa pohditaan Suvivirren veisaamista. Kevätjuhlien vakiohjelmistoon kuulunut Suvivirsi halutaan jättää pois, koska se loukkaa uskonnonvapautta. Eiväthän kaikki ole kristittyjä. Tai jos ovatkin, niin eihän kukaan täysijärkinen enää mihinkään jumalaan usko. Sehän olisi vähän niin kuin joulupukkiin uskoisi.

Täysi Olympiastadion hurraa. Ilmassa ei ole suuren urheilujuhlan tuntua vaan kentälle on rakennettu esiintymislava rockyhtyeelle. Yleisö elää musiikin mukana. Kesken U2:n konserttia yhteen laulaja Bono huudahtaa: ”Kyllä Jumala on hyvä!” Väki hurraa, koska ei tiedä, mitä muutakaan tekisi.

Iskelmätähti poseeraa kauniina ja eteerisenä aikakauslehden kannessa. Hän on kriisien keskellä löytänyt henkisyyden. Intialainen guru oli säteillyt rakkautta niin, että iskelmätähti oli päättynyt vaihtaa nimensä ja alkaa tekemään erilaisia enkelihoitoja. Niin toimittaja kuin iskelmätähden fanitkin ovat haltioissaan muutoksesta, joka on saanut tähden säteilemään.

Komea miestanssija kertoo iltapäivälehdessä sairastuneensa syöpään. Hän on hylännyt länsimaisen lääketieteen hoitomuodot, koska ne saavat ihmisen sairaaksi.

Hän mielummin uskoo parantavansa itse itsensä syömällä lisäaineetonta ruokavaliota, meditoimalla ja akupunktiohoidolla. Iltapäivälehden artikkeli ei millään tavalla kritisoi hänen näkemystään syövän hoidosta. Lääkärin mielipide asiasta kuullaan vasta myöhemmin, joidenkin lukijoiden panostuksen jälkeen.

Sinivalkoinen ääni on kirjoittanut kirjan. Hänellä on kyky ottaa vastaan signaaleja universumista, tuonpuoleiseen siirtyneiltä läheisiltään. Puhelinlankojen laulaja tietää, että ihminen kuoltuaan muuttuu osaksi hengen energioita. Kirja ilmestyy sopivasti äitienpäivän alla. Kirjakaupan myyjä suosittelee sitä auliisti hyväksi lahjaksi isoäidille.

Karun komea mieslaulaja kertoo television keskusteluohjelmasta vuosikymmenten ajan kestäneestä päihdehistoriasta. Katsojat voivat tirauttaa muutaman kyyneleen, kun hän kertoo raitistuneensa. Entistä karismaattisempi ja komeampi mies kiittää tästä kahta asiaa, puolisoaan ja buddhalaisuutta. Päihteitä suurempi rakkaus löytyi elämän naisesta ja idän uskonnosta.

Onneksi me suomalaiset olemme ymmärtäneet, että uskonto on kuollut. Elämä on paljon parempaa, kun ahtaat ismit eivät rajoita elämäämme. Sillä eiväthän uskonto ja uskonnot ole enää tätä päivää.