”Kyllähän ne mua outona välillä pitää”, Katri Koriseva naurahtaa, kun kyselen, miten hänen harrastuksensa ja intohimonsa on otettu vastaan hänen ystäväpiirissään.  Katri on 23-vuotias helsinkiläisneito, joka on jo vuosia sitten hurahtanut Tarot-kortteihin ja kädestä ennustamiseen.

10660817_10152676307709323_2061669929_n

”Ihan ensimmäisenä ihastuin Tarot-kortteihin vain niiden kuvien takia, musta ne olivat vaan siistejä”, Katri kertoo. Vasta muutama vuosi myöhemmin Katri alkoi tosissaan selvittää korttien kuvien tarkoituksia ja mihin niitä oikeasti käytetään. Hän myös huomasi, ettei yksi kortti tarkoittanut vain yhtä asiaa, vaan käännettyjen korttien kokonaisuus pitää osata lukea ja tulkita. Sen jälkeen Katri oli täysin myyty: uudenlainen maailma aukesi, ja sen monitulkintainen loputon opinahjo on tullut pysyväksi osaksi elämää.

Kun Katri alkoi ymmärtää Tarot-kortteja, hän alkoi tutkia tarkemmin kädestä ennustamista. Hän koki sen olevan luonnollinen jatkumo Tarot-korteille ja uskoo niiden liittyvän vahvasti toisiinsa.

”Saat paremman kuvan itsestäsi, kun ensin katsot kortteja ja jatkat sitten käden viivojen tutkimisella”, Katri huomauttaa.

Katri on tilannut internetistä kymmeniä ennustamiseen liittyviä kirjoja ja viettää paljon aikaa niiden parissa yrittäen tulla paremmaksi tulkitsijaksi. Katria kiehtoo eniten, että tämä harrastus ei ole koskaan valmis: aina tulee uusia tulkintoja ja parempia tapoja ennustaa.

Katri on tottunut olemaan ystäväpiirinsä oma ennustajaeukko, mutta ulkopuolisten ihmisten reaktiot jaksavat ihmetyttää edelleen. Monet pitävät Katria outona ja eristäytyneenä, ja osa luulee Katrin harrastavan jonkin sortin mustaa magiaa tai satanismia. Eniten häntä hämmästyttää ihmisten täysin väärä käsitys siitä, miten Tarot-kortit ja kädestäennustaminen vain kertovat menneistä, kuluvista tai tulevista tapahtumista tai ihmisen luonteenpiirteistä eivätkä muuta tulevaisuutta tai vaikuta muuhunkaan elämänkulkuun. Hänestä on myös huvittavaa, että nämä epäilijät taitavat olla juuri niitä, joilla se mielikuvitus kulkee vähän liian vilkkaasti. Katri ei itse usko taikuuteen tai yliluonnolliseen, mutta luonnon ja karman edessä hän on nöyrä.

”On tiettyjä asioita universumissa, joita kannattaa kunnioittaa ja hieman pelätäkin”, Katri korostaa.

Katri on luonteeltaan jämpti eikä siksi jaksa alkaa kääntää ihmisten vääriä käsityksiä itsestään. Hän kokee, että sellaiset ihmiset pysykööt omissa luuloissaan. Hän myöntää kyllä, että välillä väärät luulot tekevät omasta olemisesta raskasta. On rankkaa katsoa vierestä, kun tietää, miten paljon selän takana puhutaan. Hän on huomannut, että energian käyttäminen ihmisten käsitysten muuttamiseen on liian suuri vaiva siihen nähden, mitä siitä saa: vain hieman vähemmän epäileväisyyttä. ”Joko sä uskot ja ymmärrät näitä juttuja, tai sitten et. Niin se vain on”, Katri huokaisee.

Läheiset ja muut tuttavat käyttävät paljon hyödyksi Katrin oppeja, ja monet tulevatkin innoissaan kuulemaan ennustuksia. Katrin mielestä on mukavaa, etteivät nämä ihmiset arvostele häntä, ja hän saa samalla hyvää harjoitusta. Omalla tavalla on raskasta ennustaa läheisille, kun haluaisi pystyä vaikuttamaan tuloksiin ja ennustaa pelkkää hyvää. Katri haluaa kuitenkin pitää tilit selvinä ja kertoo etukäteen lähimmille ennustettavilleen, ettei tiedä mitä korteista on tulossa, ja hän ei siihen voi vaikuttaa. On myös otettava huomioon, että se, mitä Katri kädestä tai korteista ennustaa, on hänen oma tulkintansa. Jollain toisella se voi olla toisenlainen.

Ennustaminen on Katrille kuitenkin loppupeleissä viihdettä ja mukavaa ajankulutusta, eikä hän ota asioita liian tosissaan, vaikka vahvasti oppeihinsa uskookin.