Sosiaalinen media on oiva tapa muodostaa ryhmiä ja Facebookin Puskaradio-ryhmät ovatkin suurimmalle osalle tuttuja. Valitettavasti. Sivustakatsojan on viihdyttävää seurata tappelua auton  parkkeeraamisesta ja koirankakasta. Usein kommentoijille muodostuvat omat surkuhupaisat roolit. Tässä on listattuna ärsyttävimmät tavat osallistua ryhmäkeskusteluun. Jos löydät itsesi näistä, suosittelen vahvaa itsetutkiskelua ja elämän hankkimista.

Kaikkitietävä äiti

Nuori, juuri ensimmäisen lapsensa saanut nainen, joka tietää kaiken mahdollisen vauvoista. Ja muustakin. Luulisi, että lapsen päiväunien aikaan tuoreella äidillä olisi muutakin tekemistä kuin päteä joka ikiseen halvatun tilaan, mutta prioriteettinsa kullakin. Joka tapauksessa suosittelen, että keskityt enemmän lapseesi kuin lähikaupan pihalle sikamaisesti parkkeerattuun Volvoon.

Muuttolintu

Pieneltä paikkakunnalta isompaan kaupunkiin muuttanut henkilö, joka kokee nyt velvollisuudekseen sivistää pienen kotikaupunkinsa ihmisiä suuren maailman tietämyksellään. Ehdottaisin, että katkaiset napanuoran ja keskityt elämääsi isossa kaupungissa. Koti-ikävä on ymmärrettävää, mutta hoida se soittamalla äidillesi, äläkä kertomalla miten asiat täällä isolla kirkolla hoidetaan.

Taivas varjele

Iäkkäämpi rouvashenkilö, jolla on jotakin ihmeteltävää joka asiaan. Yleensä vielä omalla kokemuksella höystettynä. Täti on oppinut miten älyluuria käytetään, ja mikäs sen mukavampaa ajanvietettä onkaan, kuin tutustua somen ihmeelliseen maailmaan. Rouva hyvä, arvostamme elämänkokemustasi, mutteivat iänikuinen taivastelusi ja muistelusi paranna maailmaa.

Peräkamarin Pena

Rouvien taivastelu on silmiinpistävämpää, mutta herrat tekevät samaa. Yleisimmin tämä on havaittavissa lyhyinä paheksuvina kommentteina, kuten ”On se kumma ku ei opita”, ”Mee kotias kasvamaan” tai ”Voi ny saatana”.

Kissavihaaja

”Kenen kissa vapaana tuolla kaupan takana?!!” ja perään kameran zoomilla pilattu kuva kissasta, joka ihan rauhassa omissa oloissaan istuskelee jonkin pensaan juurella. Tietävästi kissat ovat hieman kusipäitä, mutta ne eivät ryöstä tai raiskaa lastasi, vaan todennäköisesti käyttävät takapihaasi vain ohikulkureittinä paremmille apajille. Joten rauhoitu ja anna kissojen tassutella rauhassa.

Suvakki

Ihmiset, eläimet, huonekasvit, alienit, mikrobit ja sienet ovat kaikki samanarvoisia. Jos mikä tahansa edellä mainituista kokee syrjintää tai paheksuntaa, suvakki saapuu paikalle pelastamassa tilanteen. Tarkoituksesi on hyvä, mutta kaiken ja kaikkien uskollinen puolustelu on lievästi sanottuna hupaisaa katsottavaa.

Rajat kiinni

Sanomattakin selvää, tässä on suvakin vihollinen. Kaikki ovat vihollisia, Suomi suomalaisille, Viro virolaisille ja kinkku juuston päälle. Toisinajattelijat viedään navetan taakse ja ammutaan. Olet todennäköisesti hieman katkera keski-ikäinen mies, mutta pura katkeruuttasi ennemmin vaikka halon hakkuuseen kuin somessa uhkailuun.

Äidinkielen tuntien skippaaja

Elämämkoululaimen, joka ei viittinyt käytää arvokasta nuoruuttaan koulunpemkilä istummiseen. Uskon että olet kokenut kovia ja elämäsi on ollut rankkaa. Mutta ihan ystävällisenä vinkkinä, kansalaisopiston äidinkielen kurssit eivät ole kovin kalliita.

Utelias Vili

Tämä henkilö toimii paremmin kuin Tilannehuone tai Kumiankka.net. Kun jostain nousee savua tai siniset valot välähtävät taivaanrannassa, hän on jo raportoimassa havaintojaan ja ihmettelemässä, mistähän tällä kertaa on kyse. Piipaa-autot ovat jännittäviä, mutta parempi antaa pelastuslaitoksen hoitaa työnsä rauhassa, eikä houkutella paikalle turhaan uteliaita silmäpareja.

Sivustakatoja

Minä ja kaikki muutkin ihmiset, jotka ärsytyksestämme huolimatta emme halua painaa sitä ”eroa ryhmästä” – nappulaa. Sen sijaan konfliktin havaitessamme pistämme popparit tulille ja nautimme show’sta. Ehkä olen yhtä idiootti kuin listassa edellä mainitut, mutta pidän ajatukseni omana tietonani. Suosittelen tätä muillekin, koska uskokaa tai älkää, kaikki näkevät teidät Facebookissa ja muistavat edellisen ja sitä edellisen typerän kommenttinne.