Luulemme asuvamme turvallisessa hyvinvointivaltiossa ilman huolen häivää, mutta joka päivä, aina hetkestä, jona avaamme silmämme, aina silmien sulkemiseen asti, olemme jatkuvassa alttiudessa erilaisille häiriötekijöille. Törmäämme vuorokauden aikana suunnattomaan määrään ärsykkeitä ja mielipahan aiheita. Ei ihmekään, että maamme on verenpainetautien kärkiryhmää.

 

Hyvää huomenta! Kaadetaanpa vettä keittimeen ja laitetaan sumpit porisemaan. Kahvi on ainoa motivaatio nousta aamuisin sängystä. Mutta huomen ei olekaan niin hyvä, jos elämän jättimäinen nyrkki lyö kasvoille heti herätessä. Tässä vaiheessa purujen töpötteleminen palloksi huulen alle ei tunnukaan niin huonolta vaihtoehdolta.

Jos oikein hyvä tuuri käy, löytyy hyllystä kahvipaketti. Kamalan aamun elvytys alkakoon! Mutta kenen idea oli sinetöidä paketti superliimalla? Juuri heränneen voimat ovat kuin vastasyntyneellä. Koita siinä sitten surkastuneilla lihaksilla näpertää pakettia auki.

Joulupukista ei ole varmuutta, mutta jonkinlaisia kuulokemaahisia on ilman muuta olemassa. Aivan sama minne tämän narurimpsun laitat, selvität sitä jälkeenpäin vähintään puoli tuntia. Samassa ajassa selvittäisi Rubikin kuution neljä kertaa.

Kerran käytettyä tulitikkua ei siis voi käyttää uudestaan, mikäli joku ei ole ymmärtänyt. Ja jostain syystä katsomatta rasiaan onnistuu aina poimimaan sen käytetyn tikun. Pikkuhiljaa ongelma muodostuu yhä suuremmaksi, ja kohta käytettyjä tikkuja on ylivoimaisesti enemmän kuin käyttämättömiä. Siinä sitten kaivelemaan nakkisormilla askin pohjaa. Tätä tekevät ihmiset ovat säälimättömiä barbaareja. Saman tien voisivat tuikata pureskellun purukumin takaisin pussiin ja tarjota siitä muille.

Hyvää huomenta, Suomi, hyvin pyyhkii. Ai, ei sittenkään. Vierailu ystävän luona päättyy lyhyeen, mikäli törmää väärinpäin aseteltuun vessapaperirullaan. Ja näin taas yksi Facebook -kaveruus loppuu. Paperin kuuluu lepattaa lempeästi rullan päällä, ei lätistettynä seinää vasten. Jos käännät rullan vierailullasi, aloitat hiljaisen sodan. Seuraavalla kerralla, kun ystävä tulee luoksesi, ei ystäväsi aikaile tehdä vastaiskua. Tämän pöyristyttävän, lavastetun kuvan ottamisen jälkeen unohdin kääntää rullan oikein päin. Nyt haen uutta asuntoa.

Siunattuja ovat ihmiset, jotka omistavat tiskikoneen. Jokainen tiskauskerta on kuin jännittävä seikkailu. Saisiko tällä kertaa olla avohaava sormeen vai kenties klassinen ”vettä paineella lusikkaan -skenaario”? Näiden fiaskojen pelossa on vaihtoehtona kerryttää keittiöön tiskien Mount Everest. Jos hakee todellista aistien kokemusta, voi tämän vuoren jättää muhimaan esimerkiksi viikonlopun ajaksi. Siellä ne kuitenkin odottavat reissusta palatessa ja ottavat vastaan keskisormea näyttäen.

Töitä, koulutehtäviä tai rentouttava elokuvailta? Nettiyhteytesi pitää tänään vapaapäivää, joten ei hätää, sinulla on mahdollisuus lähteä lenkille! Internet tuntuu toimivan aina silloin kun to-do -listalla ei ole mitään elintärkeää. Sinä iltana kun olet päättänyt vihdoin ottaa omaa aikaa ja katsoa lempisarjaasi Netflixistä, herkulliset eväät on hommattu ja tunnelmavalaistus säädetty kuntoon, koko maailma romahtaa. No, ei se mitään. Aina on vaihtoehtona se hyllyssä pölyyntyvä, kahdeksantoista kertaa nähty romanttinen komedia, jonka dialogin osaa ulkoa. Nykyaika, miksi petät minut?