Olen kaksikymppinen, joka on ollut sinkkuna reilut kaksi vuotta ja tuona aikana deittaillut paljon. Paljon. Haluan jakaa muutamaan ohjenuoran vastaeronneille, ikisinkuille ja kaikille, joita deittailu Tinderin ajan Suomessa koskettaa tavalla tai toisella. Kaikki kohdat on kirjoitettu kieli poskessa ja pyrkien kunnioittamaan, niin nykyisten kuin jo menneiden deittieni yksityisyyttä. Tästä huolimatta: rakkaat Tinder-matchini, lukekaa omalla vastuullanne.

  1. Hyväksy ghoustaaminen. Ilmiöllä tarkoitetaan juttelemista kiinnostavalle henkilölle deittiapissa tai Whatsappissa ja yhtäkkiä viesteihin vastaamatta jättämistä. Ghoustaamista on tosin mahdollista harrastaa myös jo tuttujen ihmisten kesken ja myös parisuhteissa – tervetuloa Tinderin aikakauteen. Tulet itse syyllistymään ghoustaamiseen ja myös kohtaamaan sitä. Milleniaaleilla on jo kaikkea ja elämme yltäkylläisyyden maailmassa, jossa hedonismi kukoistaa. Seuraava deitti- tai seksikumppani on vain yhden pyyhkäisyn päässä, joten miksi turhaa käyttää aikaa yhteen ihmiseen. Todennäköisesti joku ghoustaa sinua löydettyään kiinnostavamman ihmisen.
  2. Äitisi ja ala-asteen opettajasi olivat oikeassa: netti on täynnä friikkejä. Tapaa Tinder-äijät (ja muutkin) aina julkisella paikalla. Ja käytä kondomia. Mieluiten edellä mainitussa järjestyksessä.
  3. Suomessa piirit ovat pienet ja jokainen on jonkun eksä, pikkuserkku tai naapuri.
  4. Unohda kriteerisi. Mitä vanhempia olemme, sitä nirsommiksi muutumme. Jos haluat deittailla vain 190-senttisiä, vihreäsilmäisiä brunetteja, joiden kengänkoko on 46, horoskooppi leijona ja ammattina kelloseppä, niin saatat pettyä. Avaa siis maailmaasi ja unohda moiset kriteerit.
  5. Deittikumppaneita voi tavata missä vain, kuten Carrie Bradshawkin opetti. Olen tavannut kiinnostavia ihmisiä Tinderin taikamaailmassa, mutta myös muun muassa kadulla kävellessäni, busseissa ja kuntosalilla.
  6. Vaikka elämme ghoustaamisen kulta-aikaa ja on trendikästä tapailla samaa ihmisiä kuukausikaupalla ilman sitoutumuksia, niin ole rehellinen itsellesi ja muille. Älä myöskään pyri olemaan mulkvisti. Tämä on virallinen anteeksipyyntöni kaikille, joita kohtaan olen moista ollut ja tulen olemaan.
  7.  Älä stressaa ja pidä hauskaa. Huipputyppejä olen kohdannut, kun en ole etsinyt mitään. Deittailu on hyvin uuvuttavaa – sanon tämän ihmisenä, joka on aikoinaan käynyt saman illan aikan kolmilla deiteillä putkeen. Deittailu on ahdistavaa ja stressaavaa, mutta myös todella hauskaa.
  8.  Jos sinun tarvitsee taistella jonkun huomiosta, niin se on viesti itsessään. Eteenpäin vain ja kohti uusia seikkailuja.
  9.  Lantakasaa kaivamalla löytää vain lantaa. Jos deittailet vain kusipäitä tai sitä yhtä ja samaa mimmiä seitsemättä kertaa, niin lopeta jo, hyvä ihminen.
  10. Eksät ovat eksiä syystä ja yhteenpalaaminen on lähtökohtaisesti huono idea. Vai oletko nähnyt monta jatko-osaa, jotka päihittäisivät alkuperäisen? Eroon johtaneet syyt ovat todellisia ja tulevat takaisin pintaan ennemmin tai myöhemmin. Paras tapa päästä yli erosta ei ole kivuta uuden ihmisen alle, vaan keskittyä itseensä ja oman elämänsä kehittämiseen. Lähde reissulle, jonne aina halusit mennä, sisusta kotisi juuri itsesi näköiseksi ja vietä aikaa ystäviesi kanssa. Tärkein neuvoni vastaeronneille on kuitenkin, että meillä ihmisiä on onneksemme useita sielunkumppaneita.