Onnellisuus on yksi ihmisen perustarpeista, joka yhdistää meitä universaalilla tasolla. Mutta miten olla oikeasti onnellinen?  Näihin onnellisuusvinkkeihin olet törmännyt taatusti somessa!

Länsimaissa luemme artikkeleita onnellisuudesta, katsomme sosiaalisen median influencereiden vinkkejä siitä, miten olla tyytyväisempi elämäänsä ja matkustamme joogaretriitille henkistymään. Se mikä toimii yhdelle, ei kuitenkaan välttämättä tehoa toiselle. Kirjoittaja kokosi kieli poskessa keinoja, joilla olla onnellisempi. Moni keinoista on tuttuja somen maailmasta. Jääköön lukijan itsensä päätettäväksi, toimivatko niksit oikeasti.

Vinkki 1: Ole kiitollinen. Vaikka elämä kuinka potkisi päähän, niin aina on syytä olla kiitollinen jostain. #gratitude

Vinkki 2: Eat, Pray, Love -reissu, jonka kohteena on tietysti – mikäs muukaan kuin – Bali. Matkaa ei tapahdu ilmaan asiaan kuuluvia somepäivityksiä. “Oon niin vahvasti hetkessä eläjä, että mulla on edelleen suurin osa Bali-kuvista käymättä läpi”, kuuluu suora lainaus erään bloggaajan Instagram-päivityksestä.

Vinkki 3: Ala oman elämäsi joogaguruksi. Erilaisia joogamuotoja on tarjolla ainakin pääkaupunkiseudulla asuville niin paljon kuin jaksaa etsiä. Joogata voi hyvin eri hintaisesti. Kalleimmillaan kuukauden joogakortti voi maksaa sata euroa kuussa. Kannattaa muistaa, että hyvinvointibisneksessä liikkuu miljoonia.

Vinkki 4: Elä hetkessä. On turha huolehtia eilistä tai huomista, koska kotisi on tässä hetkessä. Näin neuvovat ainakin hyvinvointibloggaajat. Aiheesta kiinnostuneille löytyy myös muun muassa The Power of Now -kirja, joka on self helpin aatelia.

Vinkki 5: Meditoi. Jos mielenrauhaa ei löydy perinteisen meditaation tavoin, niin onneksi puhelimen App Storesta löytyy sovelluksia tähänkin pulmaan. Jos start up -firmoja on uskominen, niin  antamalla henkilötietosi sovelluksen haltuun tehostuu myös käyttökokemus.

Vinkki 6: Monivaiheinen ihonhoitorutiini. Kuuleman mukaan 12-osainen ihonhoitorutiini lisää onnellisuuttasi. Etenkin kauneusbisneksen tämän hetken kuumin asia on kollageeni, joka on “ihan must” kasvorasvassa. Osana onnellisuutta ja self helpiä mainitaan ihonhoito niin usein, että marketti-Nivean käyttäjää jo hävettää.

Vinkki 7: 8 tunnin yöunet. Kunnossa oleva unirytmi heijastelee kokonaisvaltaisesti hyvinvointiisi ja 200 euron älykellolla unenlaatusi paranee.

Vinkki 8: Self help. Kukapa ei nykyaikana hyötyisi tosi-tv-terapeutti Maaret Kallion kirjoituksista tai Youtuben “10 keinoa, joilla muutut onnelliseksi” -videoista. Muista sytyttää kynttilät ja laittaa valaan laulu taustamusiikiksi.

Vinkki 9: Lääkitse itseäsi luomu- ja lähiruualla. Vaivaan kuin vaivaan toimii vihreä tee, goji-marjat ja vegeruoka – ainakin jos influencereitä on uskominen.

Vinkki 10: Jaa kokemuksia somessa. Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä: muista jakaa sosiaalisessa mediassa kaikki liittyen matkaan itseesi ja miten sinustakin on tullut oman itsesi versio 2.0. Näin voimaannutat ja inspiroit muita. #realness #nobaddays #happiness