Lokakuu lähestyy loppuaan ja kelit kylmenevät. Mikä neuvoksi, kun maitokauppaan mennessä tuuli painaa hupparista läpi ja kangistaa sinua askel askeleelta? On aika puhua ajanmukaisesta vaatetuksesta.

Televisiossa pyörii parhaillaan mainos, jossa suuri vaateketju mainostaa uusia merinovillaisia tuotteitaan. Merinovilla ei siis olekaan enää kalastajien, eräilijöiden ja keski-ikäistyvien maastopyöräilyä harrastavien projektipäälliköiden varjeltu salaisuus? Ei ilmeisesti ja hyvä niin!

Merinovilla on nimensä mukaisesti merinolampaista saatavaa villaa, jolla on erinomaiset ominaisuudet toimia säällä kuin säällä. Lämpimällä se viilentää ja kylmällä lämmittää. Jopa kastuessaan tuotteet pitävät käyttäjänsä lämpimänä. Materiaali on kuiduiltaan ohuempaa ja hienompaa kuin tavallinen villa, joten sen ei pitäisi myöskään kutittaa ja ärsyttää ihoa.

Kerrospukeutuminen on päivän sana ja merinovillaisia tuotteita valmistetaankin alusasuista, paitoihin päähineisiin ja hanskoihin asti. On hyvä muistaa, että 100% merinovillainen tuote ei kestä kulutusta kaikkein parhaiten. Usein ihoa vasten tuleva alin kerros voi olla ohutta 100% merinoa, mutta esimerkiksi välikerroksen vaatteisiin sekoitetaan mukaan keinokuitua kuten polyesteria kestävyyden takaamiseksi.

Nyt kun suurten muotiketjujen valmistajat ovat lopulta ymmärtäneet tämän materiaalin hyödyn ja alkaneet valmistaa vaatteitaan siitä, ei kuluttajan tarvitse enää näyttää olevansa menossa syksyiseen sienimetsään, kun pukee yllensä jotain toimivaa ja käytännöllistä.

Ennen kuin ryntäät hakemaan omat merinovillaiset tuotteesi, tiedä vielä tämä: merinovilla on luontaisesti antibakteerinen materiaali, johon ei tartu hajut helposti.  Sen kanssa voi siis huoletta hikoilla juoksulenkillä tai vaikka kauppakeskuksessa. Tuotteen puhdistamiseksi usein riittää, että sen tuulettaa ja samalla voit itsekin tuulettaa, kun ei tarvitse ihan jokaisen käyttökerran jälkeen pyörittää pyykkikonetta.

Enää ei siis villavaatteet ole jotain mitä käskettiin pukea koulujen välisiin hiihtokisoihin vaan tyylikkäitä jokaisen päivän vaatteita, joiden kanssa ei tarvitse hytistä bussipysäkillä!