Arabian kauppakeskuksen päälle on suunnitteilla 17-kerroksinen asuinkerrostalo.

Arabian Kauppakeskus

Helsingin Arabianrannassa sijaitsevan Arabian Kauppakeskuksen ylle suunnitellaan asuinkerrostalon rakennuttamista. Kerroksia olisi tulossa näillä näkymin jopa seitsemäntoista, mikä tekisi siitä kaupunginosan korkeimman rakennuksen ja uuden maamerkin.

Hanke sijoittuu Kauppakeskuksen pohjoiskulmaan, jossa sijaitsee tällä hetkellä toimitilaa, huoltopiha, asumista, sekä kauppakeskusta palvelevia teknisiä tiloja kolmessa kerroksessa. Kotisaarenkadun puolella oleva toimitila purettaisiin hankkeen tieltä, mutta katutasolle valmistuisi liiketilaa. Hanke pyritään toteuttamaan ilman, että siitä aiheutuu häiriötä Kauppakeskuksen toiminnalle.

Hanke sijoittuu kauppakeskuksen pohjoiskulmaan, Kotisaarenkadulle.

Hankkeen lähtökohdista keskustellaan ’Uutta Keski-Helsinkiä’ -verkkotilaisuudessa 28. lokakuuta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.