Kainuussa on seitsemän kertaa enemmän aseita kuin Helsingissä. Katso kartalla, missä ovat Suomen 1,6 miljoonaa asetta ovat.

Katso kartalta, millä alueilla on eniten aseita suhteessa asukaslukuun. Klikkaa kuntaa saadaksesi lisätietoa.

Suomessa on noin 1,6 miljoonaa rekisteröityä asetta. Poliisihallituksen ylläpitämä asekantatilasto on jaettu 25 poliisilaitoksen kesken. Kartassa kunnat rajoineen ovat näkyvissä, jotta halutun paikkakunnan tiedot löytyisivät mahdollisimman helposti. Vaikuttaa siltä, että asutuskeskuksissa on vähemmän aseita, mutta koska tilastot eivät ole kuntakohtaisia, ei asiasta saada varmuutta.

Aseiksi on laskettu kaikki Poliisihallituksen aserekisterissä olevat asetyypit, myös kaasuaseet ja -sumuttimet. Klikkaamalla kuntaa kartalla näet myös erikseen tilastoituna haulikot, kiväärit ja yhdistelmäaseet sekä pistoolit ja revolverit.

Suhteellisesti eniten aseita löytyy Kainuusta: 710 rekisteröityä asetta tuhatta asukasta kohti.

Vähiten aseita on Helsingissä: 129 rekisteröityä asetta tuhatta asukasta kohti.

Poliisilaitosten toimialueet eivät myöskään seuraa orjallisesti maakuntien rajoja: Uusimaa on jaettu neljän, Pohjois-Pohjanmaa kolmen ja Lappi kahden poliisilaitoksen kesken. Pohjanmaalaiset Kruunupyy, Luoto, Pedersören kunta, Pietarsaari ja Uusikaarlepyy kuuluvat Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisilaitokseen, ja kainuulainen Vaala kuuluu Oulun poliisilaitokseen.

Keväällä 2012 brittilehti The Guardian laati visualisoinnin Englannin ja Walesin asekannasta. Vertailun vuoksi: eniten aseita asukasta kohden on Walesin Dyfed-Powysissä: 111 rekisteröityä asetta tuhatta asukasta kohti, huomattavasti vähemmän kuin missään Suomessa.

Kartassa ei ole otettu huomioon vuoden 2013 kuntaliitoksia. Kuntien väkiluku on päivätty 31.12.2011, asekanta 10.1.2012. Kartta on koostettu Google Fusion Tablesilla, josta voit myös katsoa ja ladata aineiston.