Susijengin raivatessa tietään Euroopan huipulle, naisten  koripallomaajoukkue tekee vähintään yhtä kovaa työtä. Yksi joukkueen nuorista lupauksista on Lappeenrannassa koripalloileva Anni Mäkitalo. Millainen on naispelaajan rooli koripalloilun maailmassa?

Anni Mäkitalo Catz-paidassa

Anni Mäkitalo Catz-paidassa

Miten päädyit alun perin harrastamaan koripalloa?

Kun olin pieni, äitini näki lehdessä ilmoituksen junnuseuran treeneista ja päätti viedä minut kokeilemaan.

Kuka on ollut esikuvasi?

Poikaystävä totta kai! Hän kun on koripalloilija itsekin.

Mikä on ollut tähänastisen urasi huippuhetki?

Koko viime kausi kokonaisuudessaan. Kauteen mahtui Suomen Cup-kullan ja suomenmestaruuden lisäksi nuorten EM-kisat. Lisäksi edustin Suomea muissakin kisoissa.

Joukkueesi ja hallitseva suomenmestari Lappeenrannan Catz on aloittanut kauden vakuuttavasti. Mitkä ovat joukkueen vahvuudet?

Valmentajat ovat saaneet meidät tekemään kaikkemme yhteisen tavoitteen ja joukkueemme eteen. Myös toisten kunnioitus, nöyryys ja ammattimaisuus harjoituksissa ovat tärkeitä.

Kävit myös Tsekin pääsarjajoukkue Kara Trutnovissa yksivuotisella sopimuksella. Millaista koripalloilu oli siellä verrattuna naisten Korisliigaan?

Siellä naiskoris oli paljon isompi juttu kuin Suomessa. Pelillisesti se oli vauhdikkaampaa ja koko sarja ammattimaisempi.

Kuinka helppoa on suomalaisena menestyä koripalloilussa kansainvälisellä tasolla?

Sanotaanko, että missään lajissa menestyminen kansainvälisellä tasolla ei ole helppoa. Sekä suomenmestaruuden voittaminen että pelaaminen ulkomailla vaativat kovaa sitoutumista ja motivaatiota.

Millaiset tulevaisuuden näkymät naisten koripallomaajoukkueella on?

Ensi kesänä on jälleen vuorossa EM-karsinnat, joista joukkue lähtee tietysti hakemaan menestystä. Viime vuosina on osoitettu, että hyvänä päivänä Euroopan huippujoukkueet ovat voitettavissa.

Sinulla on jo alla kaksi suomenmestaruutta ja kokemusta maajoukkuetasolta. Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi?

Kolmas suomenmestaruus ja Suomen edustaminen maajoukkueessa. Tavoitteena on päästä pelaamaan vielä Suomen ulkopuolelle. Toiveena on totta kai myös monta tervettä pelivuotta.