Brittiläinen Sophie Ellis-Bextor on laulaja, lauluntekijä, malli ja DJ. Hänet tunnetaan parhaiten hitistään Murder on the dancefloor, joka ilmestyi vuonna 2001.  Uusin albumi Wanderlust ilmestyi tänä vuonna ja biisi Young blood hurmasi radiokanavien soittolistat.

Sophie ellis-bextor

Laulajatar vieraili Helsingin Juhlaviikkojen vieraana perjantaina 29.8. Huvila-teltassa. Sophie otti lavan haltuun ensi metreiltä lähtien. Elokuun viilenevässä illassa tuntui jo syksy, mutta artisti onnistui luomaan lämpimän ja  kotoisan tunnelman Tokoinrantaan. 

Hänellä oli ilmiömäinen kyky rakentaa yhteys yleisön ja esiintyjän välille rauhallisesti ja hyvin elegantisti.

Keijukaismaisella olemuksella hän herkisti kuuntelijat tummanpuhuville balladeille ja kohta jo kädet nousivat ilmaan johdattaen yleisön riehakkaaseen tanssiin.

Visuaalisesti keikka oli pienieleinen. Ei isoja videoscreenejä eikä muuta rekvisiittaa. Sophien karisma riitti ja kantoi hienosti koko keikan alusta loppuun.

Huvila-teltan yleisölle oli varattu esityksen loppuun hauska yllätys. Sophie poistui lavalta ja ilmestyikin yleisön joukkoon laulamaan toiseksi viimeisen kappaleensa akustisesti kitaran säestämänä.

Kokonaisuudessaan keikka oli hurmaava ja tunnelma intiimi. Huvila-teltta keikkapaikkana toimi ja sopi Sophie Ellis-Bextorin tyyliin loistavasti. Sophieta olisi hienoa kuulla uudestaankin, vaikka ensi syksyn Flow -festivaaleilla.