Puskaradioissa on jo pitkään pohdittu Iso Roobertinkadun ahdinkoa, ja nyt jopa Helsingin kaupunki on herännyt ihastuttavan kävelykadun hiljaisuuteen. Mikä on hätänä? Mihin ihmiset ovat kadonneet?    10685071_10152676309084323_1146380017_n_edited

Viime vuosien saatossa yksi Helsingin kuuluisimmista kävelykaduista on kokenut käsittämättömän ihmiskadon ja autioitumisen, jonka takia suosituimmat baarit ja putiikit ovat joutuneet sulkemaan ovensa yksi toisensa jälkeen.

Iso Roobertinkatu on kuin tehty nuorille ja nuorenmielisille city-ihmisille, jotka tykkäävät käydä shoppailemassa ja sitten istahtaa kaljalle jos toisellekin. Iso-Roballa on aivan ihastuttavia ja mukavia baareja kuten Black Door ja Llamas, ja Helsingin parasta falafelia tarjoaa FaFa’s, mutta missä kaikki ovat?

Ennen pahinta katoa lähti DTM, Helsingin kuuluisin homobaari. Sen perään reivaajien suosima Playground jätti Iso-Roban syystä tai toisesta. Näiden jälkeen on Roballa tullut ja mennyt eri liikkeitä, jotka poistuvat vähin äänin eri syiden takia. Koska tälle piinaavalle oravanpyörälle ei näytä tulevan loppua, kyseleekin Helsingin kaupunki nyt paikallisilta asukeilta, mitä he haluaisivat kadulla nähdä ja kokea tullakseen takaisin. On ilo huomata, että myös kaupunki on huomannut tilanteen ja on halukas reagoimaan siihen.

Sitten niiden suurien kysymysten äärelle. Miksi DTM lähti, ja miksi sen liiketila on edelleen tyhjillään kahden vuoden jälkeen?Huhujen mukaan DTM sulki ovensa meluhaittojen takia, mutta silti   on elossa ja täydessä toiminnassa vastapäisessä rakennuksessa.

Huhujen mukaan DTM sulki ovensa meluhaittojen takia, mutta silti We Got Beef  on elossa ja täydessä toiminnassa vastapäisessä rakennuksessa.

Mielestäni Iso-Roban ulkonäkö ja tunnelma ovat avainsanoja tässä kehitysasiassa. Enemmän vihreyttä, enemmän värejä.

Baarien kannattaisi pitää kaiuttimia baarien ulkopuolella ja soittaa musiikkia niin kauan kuin terassit ovat auki. Myös kadun päivätoimintaa voisi virkistää esimerkiksi päivitetyillä kahviloilla tai lounaspaikoilla. Enemmän penkkejä kadulle, jotta ihmiset voisivat ostaa kadun varrelta kahvia ja hengailla Roballa myös ilmaiseksi. Ja miksi en löydä yhtään roskista kadun varrelta? Roban kehittäminen auttaisi myös siirtämään kaljoittelevat nautiskelijat pois , mikäli kaupunki näin halajaa. Itse en kyllä ihanampaa asiaa tiedä kuin duunin jälkeen kaupasta haetut muutamat huurteiset ja päivän paistattelu Koffin nurmikolla.

Ja miksi en löydä yhtään roskista kadun varrelta? Roban kehittäminen auttaisi myös siirtämään kaljoittelevat nautiskelijat pois Sinebrychoffin puistosta, mikäli kaupunki näin halajaa. Itse en kyllä ihanampaa asiaa tiedä kuin duunin jälkeen kaupasta haetut muutamat huurteiset ja päivän paistattelu Koffin nurmikolla.

Auttakaamme siis yhdessä yhtä ihanaa ja tärkeää osaa Helsingin sydämestä. Mikä sinun mielestäsi voisi auttaa?