Paikka: pahamaineinen Kannelmäki ja Kannel Krouvi

Aika: perjantai 20.2. klo 20.00.

Kanava: Nelonen

Klo 18.55. Juoksen kohti M-junaa Helsingin Rautatieasemalla. En ikinä juokse M-junaan, mutta olen aina myöhässä. Siksi siis juoksen. Ja M-junaan siksi, että kuulin sen vievän minut vartissa Kannelmäkeen. Saman junan kyydissä ovat myös Sini Järvinen, 22, ja Reetta Lantta, 22. Tyttöjen halattua puhe siirtyy heti aiheisiin ”onneksi oli meikit mukana töissä, ettei näytä ihan kuolleelta” ja ”mikäs se teidän kaksintaistelubiisi olikaan”. Ulkopuolisen korvin ”kaksintaistelu” saattaa saada jopa gladiaattorimaisen sävyn, mutta Nelosta perjantai-iltaisin katsoneet ymmärtävät heti, mistä on kyse, ja tunnistavat tytöt välittömästi. M-juna on matkalla The Voice of Finlandin laulajien Kaksintaistelu-kisakatsomoon.

Klo 19.10. Saavumme Kannelmäen asemalle melkein tunti ennen lähetystä. Gangsterimaineestaan tuttu Kannelmäki ei jätä kylmäksi tälläkään kertaa; kasvoista tatuoidut miehet ovat horjahtaa kamapäissään päällemme heti junasta ulos astuttuamme. Mutta kun saavumme aseman kupeessa sijaitsevaan Kannel Krouviin, tunnelma muuttuu tyystin. Menohan on kuin Rossossa konsanaan.

Kisakatsomon on järjestänyt varmastikin koko The Voice of Finland -kisan maskotti, Heidi Sundström, 23. Kannel Krouvi on Heidin poikaystävän, Larin, palkanmaksaja, ja samalla myös perheyritys. Perheen voimin on koko kisakatsomoilta järjestettykin; Heidin äiti valmisti buffetpöydän antimet, poikaystävä ja tämän isä kaatavat olutta tuoppeihin, ja ainutlaatuinen TVOF-perhe pitää huolen illan musiikkiesityksistä.

Reetta Lantta esittelee äänensä sävyjä Sini Järviselle.

Reetta Lantta esittelee äänensä sävyjä Sini Järviselle.

 

Pöytä nro 32 on varattu "TVOF-familylle". Voicen tarra rinnuksissa saa alennusta bissestä.

Pöytä nro 32 on varattu ”TVOF-familylle”. Voicen tarra rinnuksissa saa alennusta hanajuomista.

 Klo 19.35. ”Anssin kitara on rikki”, joku huutaa lavalta. Tämä synnyttää pientä hallittua kaaosta kera terävien kirosanojen. ”Ei ku ei ookkaan”, lavalla pyörivä kaksikko huokaa, ja illan keikka on pelastettu.
Sound chekkiä tekevä sähläävä kaksikko on Et Muista Kuitenkaan eli EMK-bändi. Laulajana toimii The Voice of Finland -kisassa vaikuttava Heikki Mäkäräinen ja Suomen Jude Law’ksi itseään tituleeraava kitaristi Anssi Valikainen. Tähän asti pojat ovat tehneet keikkaa duona, mutta jatkossa mukaan olisi tarkoitus ottaa kokonainen bändi. Keväällä veikeä parivaljakko alkaa nauhoittamaan pitkäsoittoaan, jonka nimi ainakin tällä hetkellä on ”Humalanhakuinen huominen”.
Heikki Mäkäräinen, 26, ja Anssi Valikainen, 27, eli Et Muista Kuitenkaan eli EMK.

Heikki Mäkäräinen, 26, ja Anssi Valikainen, 27, eli Et Muista Kuitenkaan eli EMK.

Klo 19.55 liikehdintä laulajien keskuudessa alkaa jo olla melko levotonta, ja osa kultakurkuista suuntaakin vielä viimeisille hermosauhuille. Viimeistään kun Nelosen heleä-ääninen kuuluttaja kertoo, että seuraavaksi alkaa The Voice of Finlandin toinen Battle-jakso, kaikki jähmettyvät paikoilleen. Vaikka kaikki tietäväkin jo oman kohtalonsa, jännitys on käsinkosketeltavissa. The Voice of Finlandin tunnari lähtee soimaan, ja se on tietenkin pakko laulaa mukana. Äänissä.

Reetta Lantta, Heidi Sundström ja Sini Järvinen. Taustalla Axl Smih.

Reetta Lantta, Heidi Sundström ja Sini Järvinen. Taustalla Axl Smih.

Klo 20.00.  Paikan päälle on saapunut kannustamaan myös edellisen viikon kaksintaistelijat Reetta ja Sini, joiden kohtalo oli joutua laulamaan triossa Redraman ahneuden takia. Jokaisen tähtivalmentajan tiimiin mahtui ainoastaan 12 laulajaa, mutta Redrama otti heitä valmennettavakseen vahingossa 13 henkeä. Triossa laulaminen harmitti, sillä prosenttiluku mahdollisuudesta päästä jatkoon pieneni huomattavasti. Sinin, Reetan ja Mikko Pettisen huikea veto Sami Saaren Ainutkertainen -kappaleesta vei ainoastaan Sinin jatkoon skabassa.

Toisen Battle-jakson avaa Heidi Sundströmin kaksintaistelu. Biisiksi on annettu Haloo Helsingin ”Beibi”. Veto onkin koko puolueellisen katsomon mieleen, ja yleisö puhkeaa raikuviin aplodeihin. Veto herkistää ylpeän äidin, Isabellan, melkein kyyneliin saakka.

”En voi edes sanoin kuvailla, kuinka ylpeä olen tuosta tytöstä. Veto oli aivan uskomaton, mutta paremmaltahan se aina kuulostaa livenä. Logomossa oli tietenkin tuhat kertaa parempi tunnelma”, Isabella Sundström, 50, muistelee.

Heidi Sundströmin kaksintaistelu oli oikeasti todellista tykitystä alusta loppuun. Heidin kaksintaistelupari jatkaa Redraman tiimissä (ai niin, se olen muuten minä, jutun kirjoittaja) ja Heidi itse kaapattiin Tarja Turusen tiimiin. Hyvä tytöt!

Kännykät käyvät kuumina omien esityksien jälkeen. Kuvassa Tarja Turusen tiimiin Battleissa kaapattu Raakel Korhola, 26.

Kännykät käyvät kuumina omien esityksien jälkeen. Kuvassa Tarja Turusen tiimiin Battleissa kaapattu Raakel Korhola, 26.

Klo 21.00. Laulajista useimpien stressi on jo päässyt laukeamaan, ja tuoleilla istuminen tuntuu kovin hankalalta. Illan esiintyjän, Heikki Mäkäräisen, battle näytetään viimeisten joukossa. Heikkiä vastaan ottelee ihanan pippurinen Anniina Timonen, ja kappaleeksi Tarja Turunen on valinnut valmennettavilleen Phil Collinsin ja Philip Baileyn Easy Lover -kasarihitin. Öljylantio Heikki menee kaksintaistelusta jatkoon ja kipuaa täynnä voitonriemua Kannel Krouvin lavalle.

Et Muista Kuitenkaan tositoimissa.

Et Muista Kuitenkaan tositoimissa.

Ja vaikka keikka vielä Kannel Krouvissa menikin EMK:lla putkeen, Anssin kitara on nyt rikki. Siis ihan oikeasti.

Meitsi, eli Kiia Kullberg, 23. Tämä oli ainoa kuva minusta koko illalta.

Meitsi, eli Kiia Kullberg, 23. Tämä oli ainoa kuva minusta koko illalta.

Kaksintaistelu lavalla tuntui ikuisuudelta ja silti vain silmänräpäykseltä. Hetkemme lavalla oli silkkaa selviytymistaistoa; vasen jalka oikean eteen, mikä sana tulee seuravaksi, ja yritä myös hengittää jossain välissä. Televisiossa näytti aivan siltä kuin olisin tiennyt mitä teen. Koreografiamme toimi hienosti yhteen ja molempien, Heidin ja minun, laulu kuulosti mielettömän hyvältä, vaikka oman äänen kuuleminen tuntuu aina todella kummalliselta, jotenkin väärältä. Tästä minulla ei ollut mitään hajua ennen perjantain lähetystä. Vain pieniä välähdyksiä ja aavistuksia.

Peppuni näytti myös ihan kivalta uusissa mustissa farkuissa. Success!

 

Lue myös Kiian haastattelu Taajuudesta.