Taajuus Media palaa tauolta virittäytyneenä. Luvassa on uudenlaista sisältöä ja kohta myös uudenlainen sivusto, kirjoittaa päätoimittaja Joska Saarinen.

Kun tämän vuoden tammikuussa aloitin Taajuuden päätoimittajana, ensimmäinen ajatukseni oli, että Me räjäytetään! Lainasin ajatuksen arvostamaltani vaihtoehtomedia Creatilta, joka lainasi ajatuksen Räjäyttäjiltä, jotka lainasivat ajatuksen Cisse Häkkiseltä.

Koin opiskelijamedian tehtäväksi median perusrakenteiden ravistelemisen, rajojen rikkomisen ja uuden luomisen. Nyt meillä olisi mahdollisuus kokeilla kaikkea sitä, mitä konservatiiviset tulevat työnantajamme eivät antaisi meidän tehdä.

Jossain vaiheessa todellisuus löi vasten kasvoja. Arkisen aherruksen uuvuttamana on äärimmäisen vaikeaa keksiä jatkuvasti jotain uutta ja ainutlaatuista.

Huomasin nopeasti, että kiire ja väsymys painaa itse kullakin – ei tässä viikosta toiseen räjäytellä.

Tuntui masentavalta suorittamiselta, kun pääasiallinen fokus oli siinä, että pysymme julkaisuaikataulussa. Ja samaan aikaan Ylioppilaslehden neropatit tekivät taas jonkun erinomaisen jutun.

Piti ottaa etäisyyttä, jotta näki, mitä kaikkea olemme saaneet aikaan. Taajuus on ollut tauolla kesäkuun puolivälistä asti, ja sinä aikana olen ymmärtänyt, että kevään aikana koimme pienimuotoisia räjähdyksiä.

Loimme Lol, nyt kokataan! -videoblogin, joka edusti Taajuudelle uudenlaista tyylilajia. Aloitimme interaktiivisen jatkokertomuksen, jonka sisältöön lukijat pääsevät vaikuttamaan.

Lukuisista yleisön pyynnöistä huolimatta vlogin jatkokausi Lol, nyt dokataan! ei ole ainakaan tämän hetken tiedon mukaan tuotannossa. Mahdolliset maailmat -jatkotarinaa on tulossa vielä kolme osaa.

Tauon aikana on ideoitu kaikenlaista uutta. Marraskuusta lähtien luvassa on podcasteja, vlogia Australiasta, uusia kolumnisteja ja paljon muuta. Kaiken kruunaa sivustouudistus, joka lanseerataan aikavälillä joulu-tammikuu.

Jos mieli tekee räjäyttää, Taajuutta tekevään joukkoon mahtuu mukaan. Laita hakemus tai juttuidea sähköpostilla (joska.saarinen@metropolia.fi), niin mietitään yhdessä, miten hommaan saadaan riittävästi ruutia.

Uusia juttuja on luvassa jo tällä viikolla. Niitä odotellessa kehotan katselemaan jo alussa mainittua Cisse Häkkisen haastattelua.

JoskaTaajuus

Kuva: Riina Nygrén

Kirjoittaja on Taajuuden päätoimittaja, jonka kolumneja voi lukea täältä.