Syksy on lempivuodenaikani. Se on itse asiassa melko dramaattinen: luonto hehkuu pienen hetken väriloistossa ennen kuin karistaa kuolleet osat pois ja käpertyy talvipuulle. Kaihomielistä ja haikeaa – yksi ajanjakso loppuu.

Mutta aina vanhan tilalle tulee jotain uutta. Syksy on täynnä uutuuden jännitystäkin. Koululaisilla ja opiskelijoilla on alkanut uusi lukuvuosi, kesälomalta töihin palaavat jaksavat taas puurtaa. Opintopolulla ja elämässä mennään eteenpäin, uutta kesää ja lomaa odotellessa.

”Sen sijaan, että keskityt kaikkeen mitä osaat, keskity siihen mitä haluat kaikkein eniten.”

Taajuusmediassakin on uusia tuulia: päätoimittaja on vaihtunut. Pesti on itselleni uusi ja innolla odotan kiinnostavia juttuja, joita jokainen metropolialainen voi Taajuuteen tuottaa opintopisteitä ja oppimista vastaan. Viime keväänä päätoimittajan toimesta lopettanut Joska Saarinen karisti syyskuussa Suomen tomut Helsinki-Vantaalle ja matkusti vaihtoon Sloveniaan.

Taajuuden syksy tuokin tuulahduksia maailmalta ja erityisesti opiskelijavaihdosta. Päästään lukemaan muun muassa Sykeblogia, jossa pessimistisyyteen taipuvainen Ville yrittää löytää vaihdossa olemisen positiiviset puolet – ainakin yrittää.

Tärkeää näin uuden lukuvuoden alkutaipaleella on pitää huoli omasta terveydestä. Syysmelankoliaa voi välttää lampun valossa hyvää kirjaa lukemalla tai elokuvaa katsomalla. Taajuudesta voitkin tulevana lukuvuonna lukea leffa-arvosteluja.

Liikunnan tärkeyttä on pakko korostaa, vaikka se itseltäkin välistä unohtuu. Yhtä tärkeää on levätä, jos siltä tuntuu. Kiire ja suorittamisen tahti nakertaa pidemmän päälle terveyttä. Yksi tulevan lukuvuoden kantavista teemoista on lisäksi opiskelijoiden hyvinvointi, terveys ja liikunta.

Loppukaneetiksi on pakko poimia lause Anna Perhon uudesta kirjasta, joka käsittelee ajanhallintaa. Se menee jotenkin näin: ”Sen sijaan, että keskityt kaikkeen mitä osaat, keskity siihen mitä haluat kaikkein eniten!”

Stressitöntä syksyn jatkoa!