Destian ja Helsingin kaupungin mukaan alkusyksyn aikana kohdatut viivästymiset ovat aiheuttaneet epävarmuutta katu-urakan valmistumisaikatauluun.

Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Hämeentien uudistuksen olisi kuulunut valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä, mutta urakka jatkunee luultavasti vielä ainakin alkuvuoden puolelle. Destia ja Helsingin kaupunki pyrkivät avaamaan raitioliikenteen vielä tämän vuoden puolella, mutta haaveen toteutuminen on epävarmaa. Ainakin viimeistelytyöt on päätetty jättää ensi kevääseen.

Viivästyksiä uudistukselle ovat aiheuttaneet monet haasteet. Hämeentien alla on piilossa paljon vanhaa kunnallistekniikkaa, kuten johtoja ja kaapeleita sekä paikoin jopa yli 100 vuotta vanhoja vesiputkia, joiden tarkasta sijainnista ei aina ole jäljellä selviä kaavoja. Rikkoutunut vesiputki aiheutti tulvan Hämeentiellä jo urakan alkuaikoina. Lisäksi vaikeuksia aiheuttaa Hämeentien vaativa ja vilkas sijainti, ja etenkin loppuvuodesta talven tulon ajankohta ja lämpötila.

Kaupunkiympäristön toimialan rakennuttamispäällikkö Erkki Nurmen mukaan Helsigin kaupunki pyrkii jouduttamaan urakkaa ja auttamaan viiveen kuromisessa kaikin käytössä olevin keinoin. Hän tietää raitiovaunuliikenteen paluun Hämeentielle olevan asukkaille tärkeä ja odotettu asia.

Lisätietoa urakan edistymisestä löytyy Destian verkkosivuilta ja uudistusta varten luodulta Facebook-sivulta. Asiasta uutisoinut myös Helsingin Uutiset.