Blocking Åmåliksi ristitty roller derby -tapahtuma keräsi Pasilaan rullailijafaneja Pohjanlahden molemmin puolin, kun Kallio Rolling Rainbow kohtasi Stockholm Roller Derbyn Pasilan urheiluhallissa 5.lokakuuta 2013.

 

Omia kannustettiin kiihkeästi, mutta jotakin hyvin sympaattista ja herttaista oli aistittavissa hallin ilmassa. Monille urheilutapahtumille tavanomaiset ärräpäät ja tuomareille ei-niin-hellät kuittailut loistivat poissaolollaan. Juuri tätä urheilu on pohjimmiltaan: vanhojen ja uusien tuttavien tapaamista sekä rehellistä keskinäisten paremmuuksien selvittämistä.

Peli on jaettu kahteen 30 minuutin erään. Molemmilla joukkueilla on kentällä viisi pelaajaa, joista yksi on pisteidentekijä eli jammeri. Jammeri saa pisteen jokaisesta ohittamastaan vastajoukkueen pelaajasta, eli jammerin tehtävänä on ohittaa toisen joukkueen kaikki pelaajat. Muut toimivat blokkereina, eli estävät vastustajan jammeria ja auttavat omaansa.Minuutin pituisia jäähyjä jaetaan sääntöjenvastaisista taklauksista, tappeluista tai muuten epäurheilijamaisesta käytöksestä. Yleisimpiä virheitä pelaajille tulee mm. radan ulkopuolisesta ohituksesta, huitomisesta tai selkään taklauksesta. Erikoistilanneosaamisen on siis oltava kovalla tasolla, jos mielii otteluita voittaa.