Peliä elämällä on Metropolian medianomiopiskelijoiden datajournalismin kurssilla syntynyt tabletjulkaisu. Kurssilla sukellettiin paitsi datajournalismin saloihin, myös datan visualisointiin, taittoon ja tekniseen toteutukseen.

Taajuus Peliä Elämällä

Julkaisun aiheiden kirjo on laaja. Siinä tutkitaan niin opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksia tai vankien palkkausta kuin elämää pelimaailmassa tai autoharrastuksen parissa. Vanhustenhoidon tilanne puhuttaa. Julkaisun päätösjuttu selvittää, mitä tapahtuu, kun ihminen kuolee.

Pääset lataamaan julkaisun klikkaamalla yllä olevaa kuvaa. Julkaisu toimii parhaiten tabletilla, mutta sitä voi lukea myös pc:llä. Datawrapperilla tehdyt grafiikat näkyvät pc:llä hyvin pienenä, joten lukijan täytyy suurentaa näytön näkymää. Tabletilla kaikki grafiikat näkyvät oikeassa koossa.

Tabletilla julkaisu latautuu hitaasti, joten odota kärsivällisesti,  jotta pääset klikkaamaan tai pyyhkäisemään grafiikkojen välilehtiä ja kuvagallerioita. Jokainen, 3-6 -sivuinen juttukokonaisuus luetaan ylhäältä alaspäin. Tabletjulkaisun sisällysluettelo vie valitettavasti jutun viimeiselle sivulle, joten selaa juttukokonaisuus ensin kokonaisuudessaan pystysuunnassa ja siirry sitten vaakasuunnassa seuraavaan. Ongelmatilanteissa kokeile myös eri selaimia. Eri laitteet lataavat julkaisun paremmin eri selaimilla.