Stuntfreaksteam (SFT) lähti käyntiin vuonna 2007 pienestä keuruulaisesta kaveriporukasta. Heidät tunnetaan näyttävistä stunteista ja hypyistään moottoripyörien kanssa.

MP-messuilla helmikuussa 2018 pääsin haastattelemaan yhtä Stuntfreaksteamin nykyisistä jäsenistä: Tuukka Turtiaa.

Mikä sai sinut mukaan tällaiseen hommaan?

”Ruokolaisen Juha ja sen porukka kävi ajamaan, treenaamaan keskenään ja mä olin ite siihen aikaa 14-vuotias ja kattelin niiden Youtube-videoita joskus vuonna ’07 tai ’08. Siitä hommat kasvo ja vuonna 2013 jätkät soitti, että mennää ajamaan jonneki kimpassa. Ne oli kattonu mun omii youtube-videoita ja sitten jäin porukkaan roikkumaan mukaan ja nyt oon ollu puol vuotta täyspäiväisesti töissä tässä. Meitä on neljä äijää hommissa kaiken aikaa vakituisena. Tää on meille päivätyö.”

Millä tavalla teit tästä itsellesi työn?

”Jos en ihan väärin muista niin vuonna 2013 tai ’14 jätkät kuvas leffaa ”Our lifestyle” ja sit se homma meni siihen, että siin ku sä aamul heräät nii sul menee aikaa siihen et sä ajat ja reenaat ja teet somee ja muuta, niin siinä menee aikaa silleen et piti alkaa aattelemaan et onks täs niinku työ vai harrastus vaa ja kaverit aatteli, että tästä homma etenee ja tehään just ton somen kautta ja nettikaupan kautta.”

Milloin ensimmäinen sponsori tuli mukaan?

”Eka sponssi (Stuntfreaksteamille) on varmaa tullu vuonna 2008 ja en itse saanu henkilökohtaisii sponsseja  ku vasta 2012. Oon näitä äijiä 5 vuotta nuorempi. Vuonna 2013 äijät mietti, et ammatti tästä tehään.”

Onko koskaan tullut mieleen tehdä jotain muuta? Millaisia vastoinkäymisiä sinulla on ollut?

”Niitä hetkii ku on oikeisii töihin aatellu lähtee on ollu usein, että kun ei hommat onnistu, tai ei some meinaa lähtee ja ajo ei kulje, nii sitä ja sillo aina joskus miettii, että sitä vois tehä ehkä jotai oikeitki hommii.”

”Loukkaantumisii käy joka melkee joka vuos… Mun pohjeluu katkes viime vuonna ja mä olin kuukauden sillee etten mä voinu ajaa ollenkaa, nii sillo mä aattelin et mitähän nyt sit jatkos tehää. Juhol on murtunu selkä ja solisluita on katkellu ja onhan niitä sattunu et jotai nilkkoja on menny paljon poikki, mut niist oppii ja kasvaa.”

Mitä perhe ja puoliso ajattelevat tästä touhusta?

”No mul ei puolisoo oo, mutta perheen isä, äiti ja veli seuraa somee ja itseasias ne huomen tulee kattoo mun ensimmäistä show’ta ikinä. Mä olin viimeks tos joulun pintaa himas ja ne aina soittelee ja kyselee et mis mennään. Ei niil oikeen oo tähän hommaa mitään lisättävää. Ne seuraa sivusta ja hyväksyy sen et äijät menee paljon.”

Aiotteko tehdä tätä loppuelämän, vai onko muita haaveita vielä?

”Mulle tää oli unelma henkilökohtasesti. Sit kun sä saat sen aina saavutettuu nii sit tietenki lisää tulee ja tietenkin johonki Amerikkaan ois siistii mennä ajamaan keikkaa, tekee videoo isojen artistien kaa. Tyylii Nitro Circuksen tai Duudsoneiden kaa yhteistyötä. Amerikkaan iso show-kiertue, se ois varmaa mitä äijät paljon haluais.”


”Ei tällä rikastumaan pääse, mut jos tähän oikeesti haluaa, nii reenaa vaa paljon ja uskoo itteensä et homma tulee onnistuu. Ei kai siin muu auta ku yrittää vaa sitä hommaa, jatkaa ja yrittää isommalla sitä kaiken aikaa. Hankala tie se tulee olemaan joka tapauksessa, mut uskoo itteensä nii sil pääsee kyl pitkälle.”