Bingo on nyt muotia. Tai näin voi päätellä, kun saavun seurueeni kanssa Siltaseen hyvissä ajoin ja nappaamme miltei viimeisen baarin pöydän. Aloitukseen on vielä ainakin tunti ja joudumme pitämään kynsin ja hampain kiinni pöytämme viimeisistä tuoleista. Bingokansa on innoissaan eikä suotta: tässä bingossa palkinnot ovat dildoja.

Eli mihin bingoon sitä ollaan tultu? Tapaan Dildobingon keksijät, isät ja sielut ennen h-hetkeä baarin takaosassa. DJ:t Tixa ja Pertti kättelevät ystävällisesti ja esittäytyvät monitoimimiehiksi ja tunneihmisiksi. Parivaljakko tuntee toisensa hyvin, sillä Dildobingolla on jo pitkät perinteen. DJ:t aloittivat yhteisen, aivan normaalin (mutta se ei kuulemma ollut normaalia) rakkauden neurobingon vetämisen jo vuonna 2013.

”Huhtikuussa 2016 keksimme, että palkinnoksi tähän bingoon sopisi erotiikka. Löysimme sponsorin Kaalimato.comin, joka on ollut ystävämme siitä saakka”, Pertti muistelee.

”Maailman vanhin tyydytyksen muoto on runkkaaminen. Siihen kuuluu kaikki välineet ja se on aivan loistava sosiaalisen kanssakäymisen muoto, kun niitä välineitä bingon muodossa jaetaan!” Tixa jatkaa.


Haastattelun aikana baarin viimeisetkin pöydät täyttyvät, ja ihmisiä jää norkoilemaan tiskille. Väkeä siis riittää. Dildobingon suosion salaisuus on pitkäjänteinen työ ja se, että illan aikana on hauskaa. Sana hyvästä tunnelmasta on kiirinyt kauas.

” Ihmisillä on tosi kivaa. Täällä voi vapautua estoista, heittäytyä lapselliseksi ja päästää irti arjesta. Ja toki täällä voi myös voittaa enemmän palkintoja, kuin monessa muussa paikassa”, Pertti summaa bingon suosiota.

”Suuri juttu oli myös se, kun vedimme bingoa Kallion kirjastossa Helsinkipäivänä ja kaikki eivät edes mahtuneet sisään. Saimme siitä hyvää julkisuutta ja sen jälkeen onkin ollut todella täyttä”, Pertti jatkaa.

”Vaikka me olemme molemmat todella seksuaalisia, härskejä, feminis-maskuliinisia avaruusolentoja, niin silti Dildobingossa ei erikseen korosteta mitään kauppamatkustaja tyylisiä härskejä vitsejä. Mutta kun on kokovuotinen kiima, niin Didlobingo on erittäin hyvä ihmiselle ”, Tixa vakuuttaa.

”Vaikka bingossa voittaa didloja, jotka ovat monelle melko henkilökohtaisia tavaroita, ei kukaan tunne oloaan kiusalliseksi, päinvastoin.”


Totta tosiaan, hyvää bingo tekee! Tunnelma on avoin, hulvaton ja pelin aikana uskaltautuu helposti juttelemaan myös vieraisiin pöytiin. Vaikka bingossa voittaa didloja, jotka ovat monelle melko henkilökohtaisia tavaroita, ei kukaan tunne oloaan kiusalliseksi, päinvastoin. Baaritiskille suunnatessa ei ole yhtään outoa käydä onnittelemassa dildon voittajaa, joka ylpeänä nostelee palkintoaan ilmaan, kuin pokaalia.

Siltasen tunnelma on tosiaan avoin, niin seksuaalisesti, kuin muutenkin. Kukaan ei nolostele sitä, että illan päätavoite on voittaa mahtava seksilelu. Ja miksi nolostuisi? Tixan mukaan dildoista syntyvää iloa voi selittää jopa ylös-alaisuusopin mukaan.

”Me elämme menttaali reservaateissa länsimaissa ja dildojen tilaaminen ja osto on ollut aina hämärää ja pimeetä puuhaa. Nyt olemme kääntyneet ylösalaisin, se onkin valoisaa ja iloista, niin tietenkin ihmiset riemastuu, koska realiteetit astuu valvetilaan”, Tixa selittää.

Näistä tyypeistä ei voi olla huomaamatta, että bingon pitäminen on hauskaa ja sitä se kuulemma onkin. Dildobingon vetämisen lisäksi Pertti työskentelee myyntihommissa ja Tixa vetää DJ:keikkoja ja maalaa. Dildobingoa voi pelailla Siltasen lisäksi Los Cojonesissa, Navy Jerry’s:issä ja kesällä Riviera Kalliossa, mutta onko illan isännillä muita tulevaisuuden näkymiä?

”Ei muuta kuin, tehdä tätä sydämellä ja suhtautua vakavasti tarjouksiin, joita meille tulee”, Pertti vakuuttaa.

”Pidetään tää yksinkertaisena, että tällainen show-osasto tulee automaattisesti ja eri muodossa, kuin show on yleensä tarkoitus, eikä me aseteta sanoja suuhun tai määrätä pyllistelemään tiettyihin asentoihin. Kauniisti pyydettynä me yleensä tullaan ja lähdetään liikkeelle”, Tixa pohtii.

Lopuksi Pertti haluaa vielä esittää kiitoksia. ”Haluamme kiittää Los Cojonesia, Siltasta, Kallion kirjastoa sekä Kaalimatoa”, hän summaa. ”Ja kaikkia jotka ovat olleet bingossa!” Tixa lisää.

On aika lopetella haastattelu, sillä DJ:t alkavat pian hommiin. Nyt pääsen seurueeni kanssa testaamaan bingon tosi toimissa. Jengi hiljenee heti Tixan astuttua mikin taakse, ja tunnelma muuttuu jännittyneeksi.

Pertti jakaa omakätisesti jokaiselle kisailijalle bingolapun ja kaalimadon kynän. Tixa aloittaa hyvin omaperäisen ja omalle tyylilleen uskollisen juontamisen. Hän puhuu kaikesta maan ja taivaan välillä ja kääntää lauseet englanniksi, usein niin, että koko asiayhteys muuttuu. Tyyli puree, sillä  pöydissä nauretaan välillä vedet silmissä. Ennen kilpailun alkua on hyvä harjoitella bingon tunnuslausetta. Pertti kysyy yleisöltä yksinkertaisesti: ”Are you a dildolover?” Johon Siltanen huutaa takaisin: ”Yes I’m a fucking dildolover!”

”Vakuutamme muille kanssapelaajille olevamme dildolovereita ja saamme shottien lisäksi mukaamme kasan kondomeja, Kaalimadon tuubihuivit, alennuskupongit ja seksinopat.”

Peli lähtee käyntiin ja pöydässämme jutustelu vaihtuu tiiviiseen paperin tuijotukseen. Ensimmäinen kierros sujuu minulla ja ystävälläni Eleonora Alariestolla kummallisen hyvin. Meiltä puuttuu enää numero 20 ja olemme molemmat keränneet vaakarivin täyteen. Uskomatonta, mutta totta, voitamme molemmat heti ensimmäisellä kierroksella! Menemme hakemaan palkintoja Tixalta ja Pertiltä DJ-pöydän takaa. Vakuutamme muille kanssapelaajille olevamme dildolovereita ja saamme shottien lisäksi mukaamme kasan kondomeja, Kaalimadon tuubihuivit, alennuskupongit ja seksinopat. Vaikka emme voittaneet dildoja, on riemu silti suuri. ”Mä en olis ikinä voinut uskoa, että me voitetaan”, Eleonora ihmettelee.

Peli jatkuu. Joka kierroksella joku voittaa jotain, oheistuotteita tai itse dildoja. Kun jossain huudetaan innokas ”Bingo”, hänelle annetaan raikuvat aplodit. Pöydistä kuuluu harmistuneita huokauksia, kun joku muu vie mieluisen palkinnon nenän edestä. Illan aikana on helppo mennä juttelemaan kenelle tahansa, eikä keskustelua ole vaikeaa aloittaa. Menen onnittelemaan miestä, joka voitti puhallettavan seksilelun. ”Saanko ottaa kuvan?” kysyn varovasti. ” Totta kai saat ottaa!” vastaa partasuu.

 

Ilta lähenee loppujaan. Pöytämme bingo-onni loppui ensimmäiseen kierrokseen, mutta kondomit jaamme kristillisesti, ettei kenenkään ei tarvinnut lähteä tyhjin taskuin kotiin.  Koko seurue on sitä mieltä, että Dildobingo on tullut jäädäkseen. Ja miksi ei olisi, loppujen lopuksi olemme kaikki ihan fucking dildolovers.