Viime viikolla Samu Haberin luotsaama yhtye Sunrise Avenue ilmoitti lopettamispäätöksestä. Samalla yhtye ilmoitti viimeisestä Thank You For Everything -kiertueestaan Euroopassa, joka päättyy uudistuneelle Helsingin Olympiastadionille 15.8.2020. 

Liput ovat menneet kuumille kiville, sillä lisäkeikka järjestetään 14.8.2020. Lisäkeikka kantaa nimeä Sunrise Avenue & Friends. Kyseessä on siis erilainen keikka kuin uran lopullinen päätöskonsertti. Tapahtumassa tullaan näkemään bändille tärkeitä artisteja, jotka nousevat lavalle yhdessä Suomen kansainvälisesti menestyneimmän yhtyeen kanssa.

Myös muualla Euroopassa yhtyeen suosio on huipussaan. Kiertueen muille keikoille ennakkoon myynnissä olleet 100 000 lippua myytiin kahdessa minuutissa. 

“Maailmassa on tällä hetkellä kaksi supertähteä, jotka yltävät näin suuriin lukuihin Saksassa. Yksi on Ed Sheeran ja toinen on Sunrise Avenue”, Enrico Karolzcack, Contra Promotionin European Head Agentista kommentoi. 

Vuonna 2006 aloittaneen Sunrise Avenuen viittä tähän mennessä julkaistua studioalbumia ja kokoelmalevyä on maailmanlaajuisesti myyty lähes 2,5 miljoonaa kappaletta. Striimauspalveluissa yhtyeen biisejä on kuunneltu yhteensä yli 350 miljoonaa kertaa ja YouTubessa näyttökertoja on liki 70 miljoonaa. Kulta- ja platinalevyjä bändille on kertynyt 58 kappaletta, joista viimeisin myönnettiin äskettäin Suomesta Heartbreak Century -albumista (2017).

Thank You For Everything -kiertue on nimetty Sunrise Avenuen viimeisen kappaleen mukaan, joka julkaistiin lopettamispäätöksen yhteydessä.

Sunrise Avenue yhtyeeseen kuuluu: Raul Ruutu (basso), Riku Rajamaa (kitara), Samu Haber (laulu & kitara), Sami Osala (rummut) ja Osmo Ikonen (koskettimet).