Kansainvälistä maisemapäivää vietetään 20. lokakuuta Euroopan neuvoston maisemayleissopimuksen allekirjoittamisen vuosipäivänä. Maisemapäivällä halutaan nostaa esiin maisemien asemaa osana jokaisen kulttuuriperintöä, identiteettiä ja hyvinvointia sekä elinympäristön laatua ja monimuotoisuutta.

Euroopan neuvoston maisemayleissopimus on maisemansuojelua, -hoitoa ja -suunnittelua koskeva yleissopimus, johon kuuluvat kauniit sekä arkiset maisemat, niin maaseudulla, luonnossa kuin kaupungeissakin. Sopimus kannustaa kaikkia osallistumaan maisemien tarkasteluun ja niitä koskevaan päätöksentekoon.

Maisemapäivää juhlistetaan Suomessa edellisvuosien tapaan avoimella valokuvakampanjalla, jossa tämän vuoden teemana on arjen maisemat. Kampanjaan voi osallistua jakamalla kuvia esimerkiksi omalta työ- tai koulumatkalta tunnisteella #arkimaisema. Osallistujien kuvia jaetaan myös kampanjan Instagram-tilillä.

Päivän kunniaksi järjestetään myös maisemavalokuvakilpailu, jossa kannustetaan etsimään luovia ja monipuolisia lähestymistapoja ja näkemään uusin silmin tutunkin maiseman arvo ja merkitys. Kilpailun kuvasatoa asetetaan näytteille ympäristöministeriöön ja maisemapäivän verkkosivuille.

Valokuvatoiminnan lisäksi Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät ohjattuja maisemakävelyjä eri puolella Suomea. Maksuttomia kävelyjä järjestetään 20. lokakuuta ja sitä edeltävällä viikolla.

Vuonna 2021 kansainvälistä maisemapäivää vietetään viidettä kertaa ja se on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa. Suomessa maisemapäivän järjestävät ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus. Mukana yhteistyössä ovat myös Suomen Kotiseutuliitto, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Museovirasto ja Viherympäristöliitto.