Miesten ehkäisymahdollisuuksia on tutkittu kymmeniä vuosia ja hormonaalisen ehkäisyn mekanismit tunnetaan hyvin. Tutkimuksissa on saavutettu monilta osin positiivisia tuloksia ja suurin osa miehistä on todennut olevansa valmis kokeilemaan uusia valmisteita. Lääkeyhtiöt eivät kuitenkaan näe miesten ehkäisymarkkinoita tuottoisina.  

Vaihtoehtoja hormonaalisten ja ei-hormonaalisten valmisteiden välillä on innovoitu pitkään. Ehkäisyä on kehitelty eri muodoissaan injektioista suun kautta otettaviin pillereihin ja geeleihin. Uusimpana valmisteena on lähelle kiveksiä pistettävä injektio, joka tekee siittiöistä toimintakyvyttömiä jopa 13 vuodeksi. Tuotteen on kehittänyt Indian Council of Medical Research (ICMR). ICMR:n tutkimusjohtaja toteaa tuotteen olevan valmis, mutta tuotteella ei ole vielä myyntilupaa maailmanlaajuisesti. Lisäksi ei-hormonaalista, Valsagel-injektiota lupailtiin Yhdysvaltain markkinoille 2018-2020.

Kehitteillä on ollut myös miehille ja naisille sopiva unisex-pilleri, joka estäisi siittiötä hedelmöittämästä munasolun. Toinen suun kautta otettava DMAU, dimethandrolone undecanoate -niminen valmiste on tuottanut lupaavia tuloksia vuosi sitten tehdyissä tutkimuksissa.

Lääkeyhtiöt eivät kuitenkaan ole osoittaneet halua ottaa riskiä mahdollisista haittavaikutuksista miesten e-pillereiden kohdalla. Yhtiöt eivät ole halunneet jatkaa tutkimuksia, koska myyntiä ei voida ennustaa. Keskustelu miesten hormonaalisesta ehkäisystä niin lääketieteellisesti kuin kulttuurisestikin on vielä kuitenkin uutta. Miesten e-pilleri tuskin tulee saavuttamaan suurta suosiota lähitulevaisuudessa.