Aikuiset-sarja on ansainnut tiensä monen erilaisen ihmisen sydämeen. Sarjan pääosien esittäjät Oona ja Arttu kuvaavat pikkutarkasti komedian keinoin milleniaalien haasteita ja tavoitteita tai oikeastaan pyrkimystä siihen, ettei olisi tavoitteita eikä haasteita.Aikuiset käsittelee niitä vuosia elämässä, jolloin ollaan liian nuoria olemaan aikuisia, mutta liian vanhoja olemaan nuor

Arttua esittävä Elias Salonen kertoo, kuinka Aikuiset muutti hänen elämänsä. 28-vuotias, Malmista kotoisin oleva näyttelijä sai ensimmäisen ison roolinsa Aikuisista. Hän opiskeli teatterikorkeakoulussa vielä silloin. Aikuiset on saavuttanut kulttimaineen, jonka jokaista kolmen kauden jaksoa on katsottu noin 80000 kertaa.

“Kukaan ei ajatellu ekaa tuottaria tehdessä, että Aikuisista tulisi mitään isoa”,
Salonen nauraa

Salonen löysi jo pienenä rakkauden näyttelemiseen. Ala-asteella opettajansa innoittamana Salonen kävi ahkerasti teatteri treeneissä, sekä pienissä koekuvauksissa ja jatkoi siitä Kallion ilmaisutaidon lukioon. Lukion jälkeen Salonen aloitti armottoman hakuprosessin Teatterikorkeakouluun ja pääsi sisään viidennellä kerralla. “Kyllä mä usein mietin hakiessani uudestaan, että miten mä jaksan kiduttaa itseäni tällä hakemisella, kaveritkin pääsi pikkuhiljaa sisään ja mä jäin joka kerta ilman paikkaa. Viidentenä kertana multa kysyttiin,että miksi mä haluan näyttelijäksi ja vastaus oli tavallaan aika selkeä: Näytteleminen on mulle terapeuttista, koska mä pystyn olemaan hetkessä kiinni. Se on oikeastaan ainoa asia missä mä pystyn olemaan 100% keskittynyt.”

Salonen tiesi jo lukiessaan ensimmäisen tuotantokauden käsikirjoitusta, kuka Arttu on. “Arttu on aina ollut lähellä mua ja ollaan tosi monessa asiassa samanlaisia, empaattisia, ystävällisiä ja innostutaan helposti kaikesta, monet sekoittaa meidät samaksi ihmiseksi ja kutsuu mua kaduilla Artuks. Arttu saattaa olla mua snadisti itsevarmempi ja mä oon kyl oppinu siltä paljon, kuten olemaan enemmän sinut mun pehmeiden puolien kanssa, vaikka ei mulla koskaan oo ollu paineita olla kauheen maskuliininen jäbä. Artulla on paljon reploja mitkä on heijastunut mun omaanelämään. “

“Mä haluun tutkia erilaisia tapoja olla mies.”

Salonen kertoo viimeisen tuotantokauden olleen isoin muutos. Kaduilla ihmiset tulevat juttelemaan ja pyytämään yhteiskuvia, sekä hänen puhelin on soinut koko ajan. Salonen toteaa hymyillen, ettei hänen, ainakaan hetkeen, tarvitse huolehtia töiden puutteesta. Salonen oli tänä vuonna ehdolla Venla-gaalassa parhaaseen rooliin Artusta. Myös palkka on noussut suosion rinnalla. Seuraavan ison roolin hän on saanut ilman koekuvauksia.

“Emmä kyl tiedä tuleeko jengi katsomaan ohjelmia just mun takia, mutta ajatus tuntuu lämmittävältä.” Salonen toteaa lopuksi.

Tara Haikka