Korona-ajan lähestyessä loppuaan ja yhteiskunnan avautuessa uudelleen pubit ja ravintolat täyttyvät iloisista ihmistä. Helsinki onkin täynnä toinen toistaan tunnelmallisempia pubeja, joissa voi viettää iltaa useammankin juoman verran. Koska ihmiset päätyvät usein aina samoihin paikkoihin ja samoihin tapoihin on turhankin helppo taantua, tarjoaa TaajusMedia syksyn 2021 parhaat ja mielenkiintoisimmat pubivinkit. Nämä paikat kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa hyvän porukan kanssa.

Molly Malones huokuu irlantilaista tunnelmaa ja baari erottuu selkeästi jo pelkän ulkonäkönsä puolesta ja kiinnittää huomion Irlantiin viittaavalla tummanvihreällä värillään. Tämä paikka on itseasiassa omien sivujensa mukaan päässyt viidenkymmenen Euroopan parhaimman irlantilaisen pubin joukkoon, mitä voi jo pitää saavutuksena.
Hienon ulkokuoren lisäksi sisältäkään tämä paikka ei jää yhtään huonommaksi, sillä siellä on normaalien pöytien lisäksi viihtyisiä pieniä soppeja, jotka tuovat mukanaan hieman yksityisyyttä kaveriporukallesi.

Oluthuone Kaisla on klassikko, missä viihtyvyys isommallekin porukalle on taattu. Paikka on todella tilava ja jopa avaran tuntuinen verrattuna moniin muihin hämyisiin ja ahtaisiin pubeihin. Täällä ei pääse klaustrofobia iskemään. Verrattaen moneen pubiin, Kaisla on myös isojen ikkunoidensa vuoksi hyvin valoisa ja senkin myötä viihtyisä: paikka todistaa hyvin, ettei pubin tarvitse olla stereotypisesti hämyinen ja pimeä. Todella keskeinen paikka takaa sen, että tänne on helppo tulla ja helppoa myös lähteä, ratikat kulkevat suoraan paikan edestä.

Punavuoren Ahven. Jos haluat viettää iltaa hyvällä kaveriporukalla viihtyisässä ympäristössä esimerkiksi lautapelejä pelaten, kannattaa ottaa tämä paikka suunnakseen. Punavuoren Ahvenesta nimittäin löytyy todella vaikuttava kokoelma erilaisia lautapelejä, joiden parissa viihtyy vaikka koko illan, kunhan jaksaa käydä välillä baaritiskin kautta. Paikka on tärkeä osa Punavuoren historiaa, ja siellä kannattaa ehdottomasti käydä. Siellä on myös ihania nojatuoleja ja sohvia, joista ei halua nousta ylös kun kerran niihin istuu.

Henry’s Pub. Erittäin keskeisellä paikalla sijaitseva Henry’s Pub kiinnittää varmasti kesäisin huomiota aina täynnä olevan terassinsa ansiosta, mutta sisällekin kannattaa uskaltautua kurkistamaan. Tässä paikassa on pienestä pimeydestä ja synkkyydestä huolimatta omaa tunnelmaansa, ja se onkin loistava paikka kuunnella hyvää musiikkia ja maistella erilaisia oluita. Tämä keltainen ja pitkä rakennus on helppo tunnistaa missä tahansa.

Karaoken ystäville puolestaan ainoa oikea paikka on nimensä mukaisesti Annankadulla sijaitseva AnnaK, missä on yhdistetty rennon pubimainen tunnelma karaokeen. Tässä paikassa kukaan ei varmasti katso kenenkään esitystä nenänvarttaan pitkin, sillä kaikilla on niin kova kiire ilmoittautua itse laulamaan ja hakemaan olutta tiskiltä. Paikan karaokelistat löytyvät myös netistä, mikäli haluat suunnitella suurta spektaakkeliasi etukäteen.

Mainittava on myös Eerikin Kulma, joka ei välttämättä heti ensimmäisenä erottuisi joukosta, mutta sillä on erittäin pitkä historia ja se on tärkeä kokoontumispaikka alueen ihmisille. Sieltä saa myös hyvää grilliruokaa, joten paikka kannattaa ehdottomasti testata vaikkapa seuraavalla kerralla, kun olet kävelemässä sen ohitse.

Kuten tästäkin listasta huomaa, Helsinki on täynnä mielenkiintoisia pubeja jokaiseen tarpeeseen, halusit sitten laulaa karaokea tai tuijotella haaveillen ulos ikkunoista pimeään kaupunkiin kuin draamaelokuvan hahmo. Pidä nämä vinkit mielessäsi, kun seuraavan kerran etsit illanviettopaikkaa.